La Fira del Dibuix comptarà dissabte amb una setantena d’artistes i amb canvis en la programació

La Fira del Dibuix es renova per continuar viva. Canvia de data i també vol fer un salt qualitatiu. Per primera vegada, no se celebra per Sant Lluc i per a poder participar-hi, s’ha de passar un procés de selecció. Dissabte, 72 artistes exposaran a les voltes de la Plaça Clarà. El Patronat considera que aquesta edició és de transició i preveu més canvis de cara a l’any vinent.

La Fira del Dibuix d’Olot, la més antiga de Catalunya, es vol reinventar. Després de 62 anys mantenint la tradició, per primer cop no es celebra per Sant Lluc. D’aquesta manera, es vol atreure nous artistes. Però aquesta no és l’única novetat: la fira aposta per la qualitat i ha obert un procés de selecció per a participar-hi. Aquest dissabte, setanta dos artistes exposaran a les voltes de la Plaça Clarà. La meitat són de la Garrotxa i l’altra, d’arreu de Catalunya. Hi haurà activitats com la trobada de dibuixants urbans, tallers oberts, murals o projeccions de pel·lícules i documentals. A més, es recupera la tradicional cercavila del Biscúter. Tot i que es celebra al cap de setmana, dimecres ja arrenca la programació amb la 6a edició del Premi Eva Toldà, de l’Escola d’Art. Pel dia 18, es manté la tradicional missa de Sant Lluc i la Fira del Dibuix a les escoles.

x