El Consell d’Administració de la indústria garrotxina Torraspapel decideix traslladar la seu social a Madrid, per la situació política de Catalunya

El Consell d’Administració de la indústria garrotxina Torraspapel ha acordat traslladar el seu domicili social a Madrid, per la incertesa de la situació política a Catalunya. La paperera segueix el camí d’altres empreses i bancs, que han anunciat el moviment fora del país els darrers dies per assegurar la seva continuïtat a la Unió Europea.

Una de les darreres empreses a anunciar el canvi del seu domicili social a Madrid és una històrica de la comarca. Es tracta de la paperera Torraspapel de Sant Joan les Fonts. Torraspapel va ser fundada a la Garrotxa, i ja el 1876 tenien maquinària de paper continu. La seva seu social estava a Barcelona, integrada dins el grup Lecta, per la fabricació i distribució de paper estucat i no estucat. Aquesta estructura, que va facturar 766 millons d’euros l’any passat, comprèn una plantilla de 1900 persones i 5 fàbriques a tot l’Estat Espanyol; de totes elles, la de Sant Joan les Fonts és l’única present en territori català. Torraspapel fa el moviment per establir el domicili social a altres punts de l’Estat espanyol pel context polític que viu Catalunya, i segueix el camí fet per altres companyies i bancs del país, que es volen assegurar estar dins la Comunitat Europea davant una eventual independència.