La meitat dels comerços olotins obriran durant el Dia de la Hispanitat

La meitat dels comerços olotins pujaran la persiana durant el Dia de la Hispanitat, com una jornada qualsevol. El motiu, segons l’Associació de Comerciants, és poder disposar d’un nou dia d’obertura després de l’aturada de país viscuda dimarts passat.

Aquest dijous és 12 d’octubre, i es celebra el Dia de la Hispanitat, una jornada considerada festiva per l’Estat espanyol. Però alguns comerços olotins obriran les seves portes com un dia qualsevol, tot i que segons la llei estatal s’hauria de complir la festivitat marcada en el calendari. L’Associació de Comerciants d’Olot respecta la decisió: segons l’entitat, està motivada per obrir un nou dia després de l’aturada de país que es va viure el dimarts de la setmana passada.

Segons el president de l’Associació de Comerciants, s’ha consultat la decisió i no s’incorre en cap il·legalitat. Creu que les botigues que acabin obrint no estaran cometent una infracció per obrir en una jornada festiva.

Des de l’Associació es creu que la meitat dels comerços olotins obriran les seves portes al públic.