Creix el número de participants i de visitants en la primera Fira del Dibuix deslocalitzada del 18 d’octubre

La Fira de Sant Lluc ha arrencat aquest dissabte al matí a Olot amb una novetat molt important i al mateix temps històrica. Per primera vegada se celebra en cap de setmana i, per tant, lluny del dia 18 d’octubre, com era tradicional fins ara. D’aquesta manera es resolt un debat històric dins i fora del Patronat de la Fira del Dibuix sobre d’idoneïtat de canviar de dia la trobada dels pintors i artistes.
El canvi ha suposat, d’entrada, incrementar el número d’artistes inscrits, i s’ha passat de la vuitantena dels últims anys al centenar. Amb aquest canvi els dibuixants pretenen incrementar les vendes i desencaixar la fira d’una trobada purament professional. A més el patronat també ha apostat per complementar la fira amb la organització de nombroses activitats paral·leles, amb l’objectiu que el certamen vagi més enllà de la tradició i faci un pas endavant. Tant és així que els tallers per a la mainada i la invitació d’artistes que practiquen altres tècniques ha estat un èxit. És el cas, per exemple, dels Urban Sketchers. Es tracta d’una comunitat global de dibuixants, que poden ser professionals o aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix realitzat ‘in situ’ i observant directament la vida urbana. Diverses persones s’han localitzat en diferents indrets de la Plaça Clarà i han dibuixat allò que veien amb els seus propis ulls, deixant constància de la Fira del Dibuix.

La Fira Ramadera no es planteja un canvi de dia
El que no canviarà de dia és la Fira Ramadera. El seu organitzador, Josep Maria Ginabreda, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que “els pagesos tenen molt clar el calendari i la fira se seguirà fent el dia 18 d’octubre, com toca tradicionalment”. Ginabreda ha aprofitat per avançar que l’esmorzar que fins ara només tenien accés els pagesos estarà obert a tothom qui ho desitgi per un preu de 6 euros.