La Gala de Les Preses culmina amb el ball dels Gegants, la Granota i els Calabotins

Gala de Les Preses gegants

Les Preses va tancar ahir un cap de setmana molt especial pel poble, ho va fer amb melancolia perquè toca acomiadar-se de la Gala de Les Preses fins l’any que ve. L’última Festa Major de la comarca va abaixar el teló amb la companyia dels seus gegants i la faràndula presenca.

La Gala de Les Preses va culminar amb la tradicional Cercavila dels Gegants, la Granota i els Calabotins. El seguici va començar al carrer Josep Tarradellas i a mesura que avançava direcció plaça Major, més vilatans s’afegien a la festa. Els grallers i timbalers de Les Preses es van encarregar d’aportar-hi el seu toc festiu.

Un cop els gegants van arribar a la plaça Major, va ser el moment d’homenatjar a Xavier Massegú per tots els anys dedicats als gegants de Les Preses, i per aprofitar l’ocasió per recordar a Dani Feixas. Seguidament, els gegants van agafar el protagonisme amb el seu ball. Tampoc van faltar el ball de la Granota i els Calabotins, i el tradicional ball de cintes. A la nit encara hi va haver més festa amb un ball nocturn dels gegants i la faràndula i un espectacle a càrrec de Pim Pam Pum Foc.