La Garrotxa registra un 90% d’ocupació durant el llarg cap de setmana, per sobre de les previsions inicials

A la Garrotxa la xifra d’ocupació ha sobrepassat totes les previsions, que inicialment eren del 80%, i s’ha arribat pràcticament al 90%, segons les dades de Turisme Garrotxa que també preveuen una excel·lent ocupació de durant l’octubre. De fet reconeixen que aquesta xifra es podria repetir cada cap de setmana.

Aquesta és la imatge que presentava aquest diumenge l’aparcament principal de la Fageda d’en Jordà, un espai que habitualment pren el pols del turisme a la Garrotxa. Una vegada més aquesta zona del Parc Natural de la Zona Volcànica ha quedat saturada de vehicles i de visitants. Tan és així que per l’interior de l’espai protegit hi havia un anar i venir constant de persones, la majoria famílies, petits grups o senderistes que han decidit passar el pont a la comarca i majoritàriament de proximitat, amb una estada mitjana de dues nits. Segons Turisme Garrotxa el Turisme rural, amb un 97%, i els apartaments, amb un 96%, lideren el rànquing d’allotjaments amb més ocupació. Molt a prop s’hi troben els hotels, amb un 88%, i una mica per sota els càmpings, amb el 81% d’ocupació.
Turisme Garrotxa preveu un octubre excel·lent en quant a ocupació, amb una mitjana que podria girar de nou a l’entorn del 90% cada cap de setmana. Els establiments destaquen reserves també entre setmana de grups de senderistes i cicloturistes i també en motiu del Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibillitat que se celebrarà els propers dies 18 i 19 d’octubre.