L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, mostra el seu suport al president de la Generalitat

L’alcalde d’Olot ha mostrat el seu suport a Carles Puigdemont, després que el president de la Generalitat contestés el requeriment del govern espanyol amb una carta demanant diàleg. Puigdemont ha evitat parlar sobre si va declarar la independència i des del govern de l’estat, ja han replicat demanant que ho aclareixi. Tot això, en un dia marcat per la nova citació de l’Audiència Nacional al Major dels Mossos Josep Lluís Trapero i als presidents d’Òmnium i de l’ANC pel referèndum de l’1-O.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI, ha manifestat el seu suport al President de la Generalitat. Puigdemont ha respost aquest matí el requeriment del govern de l’estat amb una carta, en què referma la seva aposta pel diàleg i ofereix dos mesos per obrir una negociació. Corominas tanca files amb Puigdemont i assenyala que, en aquests moments, s’ha de buscar el pacte. Per altra banda, Corominas ha qualificat de vergonya els atacs dels darrers dies al sistema educatiu català.

Puigdemont ha fet dues peticions a Mariano Rajoy. En el comunicat demana que “es reverteixi la repressió contra el poble i el govern de Catalunya” així com concretar una trobada per avançar en acords. La Vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha tardat en replicar Puigdemont i ha tornat a demanar al president que contesti si va declarar o no la independència dimarts passat. Si no ho fa abans del dijous a les 10 del matí, el govern de l’estat aplicaria el famós article 155 de la Constitució.

x