L’Hospital d’Olot crea ‘Els nostres grans petits mestres’ per conversar amb infants sobre com afrontar les seves afectacions

L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa dedicarà el mes de novembre a ‘Els nostres grans petits mestres’. Es tracta de converses amb infants i les seves famílies, que han vist canviar el seu dia a dia a partir d’un diagnòstic mèdic. El cicle pretén mostrar com encaren els nens les seves malalties.

Alguns diagnòstics mèdics poden caure com una llosa per a la persona que els pateix, i quan es coneixen pot costar veure l’entorn de forma positiva. En aquesta línia, els centres sanitaris fa temps que mostren experiències d’èxit amb pacients afectats. Però l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa fa un pas més i posa d’exemples als infants. Així, neix ‘Els nostres grans petits mestres’, un cicle de converses que es desenvoluparan durant tres divendres del mes de novembre, on es parlarà amb els joves pacients per comprendre el que rodeja les seves malalties des d’un punt de vista infantil.

Els tres protagonistes són Pere Ribes, conegut per haver arribat a ser comentarista de partits de futbol a la ràdio tot i la seva ceguera i la seva joventut; Guerau Pallàs, amb un cor especial en tots els sentits; i Tasio Raviña, un nen inquiet amb una mobilitat diferent a l’habitual. Ells i les seves famílies estaran acompanyats d’especialistes mèdics relacionats amb les seves afectacions, com Joaquim Tarrús, Maria Àngels Puigdevall i Mireia del Toro. Les xerrades seran a les vuit del vespre, a la Sala d’Actes de l’Hospital els dies 3, 17 i 24 de novembre.

x