Més de mil persones amb espelmes rebutgen i condemnen a Olot l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

Més d’un miler de persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre davant l’Ajuntament d’Olot en contra de l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’ANC, Jordi Sánchez.

A les vuit del vespre el Firalet d’Olot s’ha tornat a omplir, aquesta vegada per rebutjar l’ordre de presó sense fiança per Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, els líders d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, empresonats des d’ahir al vespre a Soto del Real, a Madrid. Igual com ha passat arreu de Catalunya, centenars de persones han sortit al carrer. A Olot ha estat davant l’ajuntament on l’alcalde, Josep Maria Corominas, i els representants locals d’Òmnium i l’ANC, Montse Gou i Josep Ferrés, han llegit un manifest de condemna per la decisió de la jutgessa. Davant d’ells hi havia persones arribades de tota la comarca que portaven espelmes enceses entre les mans.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha dit que “empresonar els presidents d’Òmnium i l’ANC és un gran error. Posa en risc el que eren la base de la Constitució del 78. Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. El dret a manifestació és un dret bàsic en tota democràcia. L’estat actua com una dictadura, ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos lliurement. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots”.

Montse Gou, d’Òmnium Cultural Garrotxa: “No hi ha estat democràtic al món que jutgi les idees i encara menys que les empresoni. No hi ha estat democràtic al món que persegueixi les urnes, el vot, la decisió democràtica d’escollir. No hi és. Altra cosa, té un altre nom que no és democràcia. Ahir l’estat espanyol va creuar una altra línia vermella. Empresonar els presidents d’Òmnium i de l’ANC per manifestar-se pacíficament i donar veu al poble posa en risc els valors democràtics”.

Josep Ferrés, de l’ANC Olot: “Encara no han entès que això no va de noms propis. Per tot plegat, avui i aquí, que les mesures decretades per l’Audiència Nacional espanyola no són només injustes sinó també il·legals. Europa no pot continuar donant l’esquena a Catalunya. Des d’ahir a la Unió Europa hi ha presos polítics”.

Notícies relacionades:
– Les entitats sobiranistes de la comarca mostren el seu suport a Cuixart i Sànchez
– Unes 250 persones s’han concentrat aquest migdia davant de l’Ajuntament d’Olot en suport a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

x