La Fira ramadera de Sant Lluc omple una trentena de corrals amb bestiar propi dels ramaders garrotxins

Olot ha viscut avui una jornada especial pel sector primari de la comarca: la Fira ramadera de Sant Lluc. Enguany ha celebrat 702 anys d’història, mostrant diferents races de porcs, xais, cavalls i vaques, que han omplert prop d’una trentena de corrals.

És una de les fires més històriques de Catalunya, pels anys que fa que es duu a terme: és la Fira ramadera de Sant Lluc, que compta amb 702 anys d’història a les seves esquenes. Ben aviat, han començat a arribar els ramaders de la Garrotxa a l’esplanada del costat de la plaça de Braus, amb diferents espècies de bestiar oví, equí o boví. Una de les novetats d’aquest 2017 era la inclusió en la mostra de porcs duroc, que habiten les granges relacionades amb establiments de la plaça Mercat d’Olot. La fira manté la seva celebració tradicional el dia de la festivitat del sant, i la intenció dels ramaders és mantenir-se en aquesta jornada tot i les modificacions que han viscut els altres actes que acompanyen la diada.

La cita ha congregat una trentena de ramaders de tota la Garrotxa, que defensen la celebració de la diada com una festa del sector. Com sempre, la Fira Ramadera de Sant Lluc ha atret a grans i petits per redescobrir el bestiar propi de la nostra comarca.

Notícies relacionades:
– El carrer Major s’omple de puntaires d’arreu de Catalunya en el marc de la XIV Trobada de Puntaires de la Fira de Sant Lluc
– Les entitats d’Olot aprofiten la Fira de Sant Lluc per teixir lligams entre elles i donar a conèixer les seves activitats