El Consell Comarcal declara Enric Millo ‘persona non grata’ a la Garrotxa i demana la seva dimissió com a Delegat del Govern

L’actualitat política va marcar el ple del Consell Comarcal d’ahir al vespre. Tots els grups, inclòs el PSC, van donar suport a una moció de rebuig a l’actuació policial de l’1 d’octubre que a més demanava la dimissió del delegat del Govern espanyol a Catalalunya, Enric Millo i declarar-lo ‘persona non grata’.

Els partits polítics de la Garrotxa representats al ple del Consell Comarcal van mostrar ahir el seu rebuig unànime a la violència policial que van exercir les forces de l’estat durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. Van fer-ho a través d’una una moció presentada conjuntament pel PDeCat, Esquerra i la CUP que es va aprovar per unanimitat. La moció també proposava declarar ‘persona non grata’ a la Garrotxa al Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Sorprenentment el Partit dels Socialistes va recolzar la proposta, tot i que amb matisos, en no estar d’acord amb l’últim punt de la moció, de suport a les decisions de les institucions catalanes. La CUP, de la seva banda, va interpel·lar directament al PSC questionant la seva posició pel que fa a la condemna de la violència policial. Esquerra Republicana va demanar poder declarar també ‘persona non grata’ al monarca espanyol, per les seves declaracions dels darrers dies en referència a Catalunya. Tots els partits van estar d’acord en incloure una esmena a la moció perquè hi constés el suport del Consell Comarcal de la Garrotxa als JORDIS, líders d’Òmnium i ANC, que van entrar dimarts a la presó de Soto del Real, a Madrid, acusats d’un delicte de sedició.