Cues a les oficines dels principals bancs de Catalunya per retirar diners

Desenes de persones han fet cues als caixers de Banc Sabadell i La Caixa com a primera acció per reclamar la llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i ANC, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i per mostrar el desacord al trasllat de les seves seus socials fora de Catalunya. Ha estat promoguda per les entitats sobiranistes a través de la Crida per la Democràcia i ha consistit en retirar diners d’un dels cinc principals bancs de Catalunya -La Caixa, Banc Sabadell, Bankia, BBVA i Band de Santander- entre les 8 i les 9 del matí.

“Retirar quantitats de diners, encara que siguin petites i de manera massiva, té efectes perquè el diner que està en circulació és limitat”, explica un client de La Caixa a OLOT TELEVISIÓ mentre fa cua per retirar diners del caixer que hi ha a l’avinguda Reis Catòlics d’Olot.
Des de les vuit del matí ja s’ha vist moviment als caixers de les entitats financeres, més cua del que és habitual en un dia feiner. Molts dels clients expliquen obertament que se sumen a l’acció de protesta i d’altres ho fan amb la boca més petita argumentant amb un somriure que “m’he quedat sense diners i en vinc a buscar”. Es dóna la casualitat que alguns caixers de La Caixa no dispensaven diners a primera hora i a la pantalla es comunicava una incidència tècnica.