La Producció Nacional de Dansa comença la seva gira avui al Teatre Principal d’Olot

La gira de la primera Producció Nacional de Dansa de Catalunya, impulsada pel Departament de Cultura, arrenca avui al Teatre Principal d’Olot. Ahir al vespre, els vuit ballarins van fer un assaig obert.  Aquest espectacle de gran format, consta de dues peces i es va presentar a finals de setembre a Barcelona. Recorrerà prop d’una vintena de teatres del país.

Es va plantejar com un projecte de país i amb l’objectiu que la dansa arribés arreu de Catalunya. El Projecte Nacional de Dansa es va presentar al setembre a Barcelona i avui a les 9 del vespre comença la seva gira al Teatre Principal d’Olot. Vuit ballarins interpreten les dues peces de l’espectacle, una del coreògraf Thomas Noone, titulada ‘Many’ i una altra de Roser López Espinosa, que es diu ‘L’estol’ i que representa el vol en manada dels ocells, la mecànica del moviment, el batec i el desplegament de les ales.

El Projecte Nacional també és una gran oportunitat pels joves ballarins. No sempre és fàcil dedicar-se professionalment a la dansa i menys en un projecte d’aquesta envergadura. Alguna ja havien actuat a Olot, en el marc del festival sismògraf. L’espectacle es podrà veure a 18 escenaris i teatres de Catalunya.

x