Prop de 650 atletes participen a una 4a Trepitja Garrotxa marcada per la victòria contundent de Pau Capell

Durant el cap de setmana s’ha celebrat la Trepitja Garrotxa, la cursa d’ultraresistència que recorre sencera l’Alta Garrotxa. Enguany ha batut el seu rècord de participació amb més de 600 participants. Pau Capell ha complert els pronòstics guanyant la categoria més extrema, l’Ultra de 110 quilòmetres.

Paisatges bucòlics, i desnivells molt pronunciats. La Trepitja Garrotxa té tots els ingredients per convertir-se en una de les curses amb més addictes de la comarca, tot i que de ben segur que es viuen instants on maleir la pensada d’apuntar-s’hi. La cursa d’ultraresistència del Centre Excursionista Olot ha complert quatre edicions, i ho ha fet batent el seu rècord de participants: 670 persones han recorregut els senders de l’Alta Garrotxa, que s’ha descobert de nou a atletes d’arreu de Catalunya. Malgrat la competència, el guanyador de la cursa de 110 quilòmetres ha estat el màxim favorit: l’especialista Pau Capell, que ha completat la distància amb un temps de 12 hores i 13 minuts. Pel que fa a la categoria femenina ultra, la vencedora ha estat de les Terres de l’Ebre: Àngels Centelles s’ha imposat en la seva primera participació a la Trepitja Garrotxa.

A la distància trail de 63 quilòmetres hi ha hagut sorpresa: Samuel Dávila, incorporat de fa poc al món de les curses de resistència, ha estat el primer en creuar la meta amb una marca de 6 hores i 49 minuts.  Per la seva banda, Mònica Comas ha guanyat en femení el recorregut de 63 quilòmetres. En la de 22, els vencedors han estat Marcel Compte i Anna Carner, mentre que en la de 12 quilòmetres els primers en arribar a Oix han estat Jenny Arisil i Pol Espinosa.