Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa i Jordi Solé asseguren que la independència no deixaria Catalunya fora de la UE

Els eurodiputats catalans del PDeCAT i Esquerra reconeixen que el Parlament Europeu no reconeixeria mai la independència de Catalunya i que aquesta és una qüestió que cal treballar directament amb els estats. Ramon Tremosa i Jordi Solé ho han explicat en una trobada amb mitjans de comunicació.

Tremosa i Solé asseguren que l’estat espanyol no ha tingut ni tindrà escrúpols a l’hora de defensar rels seus interessos com a país. Ara bé, Ramon Tremosa també reconeix que cada acció de Madrid en contra del procés carrega de raons al procés i “cada volta de cargol que fa el govern espanyol i els seus aliats amb l’estratègia de repressió l’efectivitat de la independència és més elevada”. En aquesta línia l’eurodiputat pel PEDeCAT afegeix que “el  factor internacional també compte. Un cop haguem fet el pas definitiu, el que no és un escenari a contemplar és que Catalunya quedi de cop i volta desconnectada del món i de la UE perquè a ningú li convé una Catalunya aïllada política i econòmicament. Fins i tot a l’estat espanyol li convidarà una Catalunya ben connectada i també a nivell polític”.

En aquesta línia Jordi Solé, eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya és del punt de vista que “a l’altra banda tenen molt interès en què marxem perquè sinó tindrien una altra estratègia a aplicar amb Catalunya. Cada vegada que es creua una línia vermella, i l’estat espanyol ja n’ha creuat moltes els darrers dies, el marge que tenim per no haver d’honorar el mandat democràtic de l’1 d’octubre i del 27 de setembre queda totalment reduït”.

Els dos representants catalans a Europa s’han mostrat optimistes amb el camí que està seguint el procés i consideren que des del passat 1 d’octubre Catalunya ha passat a ser prioritària a l’agenda europea. Tan és així que mitjans de comunicació i eurodiputats de tots els països pregunten contínuament sobre la situació al país.

x