Incertesa davant la imminent aplicació de l’article 155

Comença una altra setmana agitada en l’àmbit polític. El Consell de Ministres va posar en marxa, finalment, l’article 155 de la Constitució. Dissabte es van anunciar les mesures adoptades, com el cessament del President de la Generalitat i dels consellers i la convocatòria d’eleccions. Carles Puigdemont va comparèixer la mateixa nit i va assenyalar un nou ple del Parlament per debatre la qüestió. Divendres, per altra banda, el Senat ha d’aprovar les mesures del Consell de Ministres.

El Consell de Ministres, reunit dissabte, va aprovar una sèrie de mesures per assumir el control de la Generalitat i del Parlament. Entre aquestes mesures, hi ha el cessament del president i de tots els consellers. En aquest cas, els ministeris assumirien les seves competències. També es preveu la convocatòria d’eleccions en un màxim de 6 mesos i el control dels mitjans de comunicació públics, que passaran a mans de gestors designats per govern espanyol. Aquests dies, de manera inevitable, la política ocupa la majoria de converses.

Tothom està a l’expectativa d’allò que passarà. Dissabte al vespre, després de l’anunci de l’apliació del 155, Carles Puigdemont va explicar que es farà un ple al Parlament per debatre la qüestió. El president de la Generalitat va dir que si s’aplicava el famós article, podria procedir la DUI. Finalment, el ple del Parlament serà dijous, un dia abans del ple del Senat, on s’ha de votar i aprovar de forma definitiva les mesures anunciades pel Consell de Ministres. Mentrestant, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez segueixen a la presó i les entitats sobiranistes preparen noves mobilitzacions.