La planta de triatge de Sant Jaume de Llierca es farà dins el polígon

consell comarcal

A l’últim ple del Consell Comarcal, el President Joan Espona va confirmar que està 100% descartat que la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca es faci als terrenys de Can Coma de Baix, i per tant fora del polígon. Tot i així encara no concreten l’emplaçament definitiu de l’equipament.

Ja fa més de tres mesos que el grup comarcal d’Esquerra va demanar al Consell Comarcal que concretés la ubicació de la planta de traitge de Sant Jaume de Llierca i dijous, a l’apartat de précs i preguntes del ple de l’ens el tema va tornar a aparèixer. Preguntat pels republicans, el president del Consell, Joan Espona, confirmava rotundament que la planta s’ubicarà a dins el polígon industrial. Segons va explicar Espona, la Generalitat està en aquest moment al capdavant de les negociacions a quatre bandes per determinar on anirà exactament l’equipament: entre l’empresa Tavil, que està ampliant les seves instal·lacions als terrenys del polígon de poliger, el Consell i l’Ajuntament de Sant Jaume.

Al ple de dijous també es va confirmar que molt aviat es faran públics els resultats de les proves pilot de recollida de residus que s’han fet en diferents pobles de la comarca, a partir de les quals s’estudiarà quin és el millor model per la comarca de la Garrotxa.

x