El canvi d’ubicació per la reforma del Firal afecta de manera desigual els paradistes del mercat setmanal d’Olot

A principis d’agost, alguns paradistes de roba del mercat setmanal d’Olot van canviar d’ubicació per les reformes del Firal. Per altra banda, el mes passat, les parades de fruita i verdura es van traslladar a la Plaça Balmes. La majoria de paradistes coincideixen que el canvi els ha afectat i d’altres, assenyalen que els ha beneficiat. Arran de la situació política de Catalunya, alguns creuen que la gent també compra menys.

La reforma del Firal ha fet traslladar les parades del mercat de dilluns a Olot. Primer, a finals d’agost, algunes parades ja van canviar d’ubicació; però no va ser fins el mes passat que es van fer els canvis més significatius. Algunes parades de roba s’han traslladat al carrer de Bolós, les de fruita i verdura ara es troben als voltants de les plaça Balmes, mentre que hi ha un major nombre de parades concentrades al Firalet. Hi ha paradistes que asseguren que el canvi els ha afectat i que hi ha més problemes a l’hora de carregar i descarregar. Per altra banda, altres assenyalen que els clients s’han adaptat a la nova ubicació i que ara hi ha menys trànsit de cotxes. Alguns consideren que han baixat les vendes, però no arran del canvi d’ubicació, sinó pel moment polític que es viu a Catalunya.