Els municipis governats per llistes independents vinculades al PSC es mostren en contra del 155

Els Ajuntaments de Tortellà i Sales de Llierca, governats per grups municipals independents vinculats al PSC, es mostren totalment contraris a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. L’alcalde de Sales, militant del partit, afirma que decidirà la seva vinculació amb els socialistes un cop es resolgui la situació catalana.

Tortellà i Sales de Llierca són els dos ajuntaments de la Garrotxa governats per llistes municipals independents vinculades al Partit dels Socialistes. El passat 1 d’octubre es va poder celebrar el referèndum, amb la connivència dels dos equips de govern, que no hi van posar traves. Ara, els dos municipis mantenen el caràcter independent de les seves llistes al mostrar-se totalment contraris a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, una voluntat contrària a la que s’ha expressat de forma oficial pel PSOE. Precisament, l’equip de govern de Tortellà ha volgut recalcar que són una llista independent amb total autonomia respecte les decisions del PSC.

Per la seva banda, Sales de Llierca també està governada per una llista independent, però l’alcalde Miquel Palomeras és militant del partit. Palomeras no vol fer declaracions en aquests moments, però ha expressat a Olot Televisió que està totalment en contra de l’aplicació de l’article 155, i considera que només servirà per allunyar posicions entre els partits. També afirma que aclarirà la seva vinculació amb el PSC un cop s’hagi resolt la situació catalana.