Les Planes canvia la Plaça d’Espanya per Plaça 1 d’octubre i el grup independent a l’oposició es desvincula del PSC

Les Planes d’Hostoles canviarà el nom de la plaça d’Espanya; aquest dimarts al vespre s’aprovarà en el ple municipal el canvi en el nomenclàtor per anomenar l’espai com a plaça 1 d’octubre. El fet coincideix amb la decisió del grup municipal independent a l’oposició de desvincular-se del PSC en motiu de la situació que viu Catalunya els darrers dies.

Plaça 1 d’Octubre: aquesta és la placa provisional que tapa la denominació oficial de la plaça d’Espanya de Les Planes d’Hostoles. L’espai, que congrega una dotzena de veïns del municipi, s’anomena així des de fa més de mig segle, però això canviarà a partir del ple municipal que es celebrarà aquest dimarts. En la sessió s’aprovarà el canvi en el nomenclàtor de la plaça, que farà referència a partir d’ara a la jornada que va viure el municipi en motiu del referèndum d’independència. Segons l’equip de govern, la decisió es pren per recordar la unió ferma i festiva que es va viure a Les Planes per defensar la votació de l’1 d’octubre. També destaca que pren la decisió arran de les peticions veïnals del mateix poble.

El canvi s’acordarà per unanimitat dels grups representats a l’ajuntament. Precisament, la votació coincideix amb la decisió del grup independent a l’oposició de Les Planes de desvincular-se del Partit dels Socialistes de Catalunya arran de la postura oficial del PSC respecte el referèndum i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Aquest dimarts al matí la regidora independent ha enviat una carta a la secretaria garrotxina del Partit dels Socialistes de Catalunya anunciant la decisió adoptada pel grup municipal.