Centenars de persones es concentren a Olot a favor de l’escola catalana

Davant dels atacs que els darrers dies ha patit el sistema educatiu català, acusat d’adoctrinament als nens per part de representants de Ciutadans i el Partit Popular, la comunitat educativa de la comarca s’ha  mobilitzat aquest dimecres en defensa de l’escola catalana. Unes quatre-centes persones, entre els quals hi havia pares, mestres i estudiants, s’han reunit a le sis de la tarda davant l’Ajuntament d’Olot.

Àlex Guinart, representant del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa, ha llegit el manifest conjunt del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que convocava la mobilització a tots els ajuntaments catalans. El text condemna les declaracions de Xavier Garcia Albiol (PP) i Toni Cantó (Ciutadans), en considerar-les una falta de respecte que ataca la professionalitat dels docents catalans. Es dóna el cas, a més, que Olot ha estat un dels centres de la pol·lèmica en les acusacions d’adoctrinament a estudiants, després que s’acusés als directors dels instituts de la ciutat de promoure mobilitzacions a favor del referèndum de l’1 d’octubre. Els centres van defensar que eren els mateixos estudiants els que s’havien organitzat per poder manifestar-se, amb l’autorització dels seus pares.