ERC Olot proposa un govern de concentració independentista

Esquerra proposa un govern de concentració dels partits independentistes, PDeCat, Demòcrates i la CUP a l’Ajuntament d’Olot. Ho han proposat avui al ple extraordinari on la CUP ha demanat que es trenqui el pacte de govern actual. Per ara cap dels partits ha mogut fitxa.

A la seva intervenció d’avui al ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olot, per rebutjar amb una moció l’aplicació de l’article 155, la Portaveu del grup d’Esquerra Republicana ha sorprès amb una proposta a la resta de partits independentistes que podria suposar el trencament del pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament d’Olot: Formar un govern de concentració amb l’objectiu, diuen, de defensar la sobirania i el mandat de la ciutat i el país després del referèndum de l’1 d’octubre. Barnadas també ha explicat que fan aquesta proposta per responsabilitat i des del respecte cap a tots els pactes i la resta de grups. Davant l’oferta dels republicans l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha decidit no pronunciar-se de moment, per poder consensuar una resposta amb la resta de regidors del PDeCat. La CUP, de la seva banda, ha demanat a l’equip de govern que trenqui el pacte de vigent amb el PSC.

Els cupaires han anunciat a les xarxes socials que aquest vespre faran una assemblea per debatre la possibilitat de formar part d’aquest govern de concentració que proposa Esquerra. El 2015, després de les eleccions municipals, la CUP ja va rebutjar entrar en un govern d’esquerres amb els regidors d’Olot en Comú i Esquerra Republicana.