L’olotí Lluís Juncà és el nou secretari general de la vicepresdiència de la Generalitat

Lluís Juncà és el nou secretari general de la vicepresidència de la Generalitat. L’olotí va ser nomenat ahir, en substitució de Josep Maria Jové, cessat per evitar les multes per la organització del referèndum. De moment, Juncà manté la seva acta de regidor a l’Ajuntament d’Olot.

Fins aquest dimarts, Lluís Juncà era el cap de l’oficina del vicepresident, evidenciant el fet de ser un dels assessors més pròxims al líder d’Esquerra Oriol Junqueras. L’olotí manté la seva influència dins el partit, però ara Juncà ha augmentat la seva força en el govern de la Generalitat: en les darreres hores ha estat nomenat com a nou secretari general de la vicepresidència. La decisió es pren després del cessament de Josep Maria Jové el passat 22 de setembre, per tal d’evitar la imposició d’una multa de 12.000 euros diaris a l’exsecretari per haver organitzat el referèndum. Jové va ser un dels detinguts el passat 20 de setembre durant la intervenció de diversos ens i conselleries de la Generalitat. Tot i que Juncà no ha assistit al darrer ple extraordinari, de moment mantindrà la seva acta de regidor al consistori.

x