Olot rebutja en un ple extraordinari l’aplicació de l’article 155 de la Constitució

Tot això passava en el marc del ple extraordinari que convocat per aprovar una moció en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya. S’han acabat aprovant dues mocions, perquè Olot en Comú ha presentat un text alternatiu. Aquesta segona moció sí ha rebut el suport del PSC i en canvi la CUP s’ha abstingut.

El ple d’Olot ha expressat avui unitat, però amb matisos, en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya. Aquest matí a les vuit començava un ple extraordinari per aprovar la moció que l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis han fet arribar als ajuntaments, de rebuig al famós article que s’activarà de forma imminent per suspendre l’autonomia catalana. Els partits independentistes, que la presentaven conjuntament, hi han votat a favor. Els regidors del PSC s’han abstingut a la primera moció i la CUP i Esquerra s’han mostrat especialment crítics amb els socialistes.

Finalment Olot en Comú ha apostat per presentar un text alternatiu en no estar d’acord en tirar endavant el resultat del referèndum de l’1 d’octubre, tal com recull la primera moció. El PDeCat, Demòcrates i Esquerra han donat suport a la moció d’Olot en Comú. La CUP s’ha abstingut perquè considera que no reconèixer el resultat del fererèndum és deslegitimar la voluntat de la majoria dels catalans.

x