L’Escola d’Hostaleria de Girona, l’empresa Visa Equipaments i la família Teixidor són els homenatjats de la mostra gastronòmica 2017

La gastronomia i la cuina de la comarca ha viscut aquest dimecres la seva nit de gala amb la 33a edició de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa que, de nou, s’ha celebrat a Ca l’Enric de la Vall de Bianya. És justament durant aquesta nit que els cuiners de la cuina volcànica exposen tot el seu potencial i talent, i ho fan de la manera que millor ho saben fer, preparant receptes amb productes de proximitat. Fins a 17 restaurants han participat a la mostra d’aquest any. Un aperitiu ha donat la benvinguda als 350 comensals, que han pogut tastar els 13 entrants amb delícies com, per exemple, una sopa de carbassa amb vieira i cansalada, de Cal Sastre de Santa Pau; hummus de cigrons del país, llardons i cruixent de sèsam, de Can Morera d’Olot; una exquisida patata farcida de calamars i rossinyols, de Ca la Matilde de Sant Feliu de Pallerols. L’aperitiu s’ha servit a peu dret, mentre els assistents comentaven els productes que estaven degustant. Tot seguit s’ha passat al menjador per tastar dues delícies del restaurant amfitrió, Ca l’Enric, en concret xai  amb Duxelle de ceps i fulles de tardor i un postres de degustació de diferents tipus de formatges batejat amb el nom de ‘Les 3 llets’.

Enguany l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa celebra els 40 anys i, de fet, aquests dos números han estat ben presents durant tota la nit. Quatre dècades de gastronomia a la Garrotxa donen per explicar moltes històries, però n’hi ha una que plana per sobre les altres i és l’èxit que ha assolit la cuina volcànica al llarg de tot aquest temps. Fins al punt que, a dia d’avui, el turista que visita la nostra comarca ho fa, en bona part, atret per la rica gastronomia. Així ho confirmen les enquestes que any rere any fa Turisme Garrotxa. Amb aquest aniversari, doncs, no hi ha faltat el pastís i Ca l’Enric l’ha representat amb ‘Les 3 llets’, amb un plat que combinava diferents tipus de formatges i reproduïts de maneres diverses, des de dues boles de gelat fins a dos trocets de pa de pessic.

Després del sopar s’han entregat els tradicionals ‘Volcanets’, unes distincions que el gremi concedeix cada any des del 1995 i que es donen a persones, empreses i institucions que promocionen la Garrotxa a través de la seva activitat. Enguany el ‘Volcanet d’or’ ha recaigut a l’Escola d’Hostaleria de Girona, pels més de 50 anys formant professionals del món de la restauració i el turisme. Un centre que al llarg del temps ha format, també, a empresaris i treballadors del sector a la Garrotxa. El ‘Volcanet d’argent’ ha estat concedit a l’empresa Visa Equipaments, pel seu suport continuat a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i pels més de 45 anys al servei del sector a la comarca. Finalment s’ha fet un homenatge a la família Teixidor, del Restaurant La Canal d’Olot, pels més de 30 anys de trajectòria en el món de l’hostaleria a la Garrotxa.