El Ple de l’Ajuntament d’Olot aprova una pujada d’impostos del 2% de l’IPC i un 3% de l’IBI

Al ple d’ahir també van aprovar-se les ordenances fiscals, marcades per una pujada dels impostos que hauran de pagar els olotins. Un 2% d’acord amb l’IPC i un 3% d’IBI. Esquerra Republicana va votar-hi en contra i Olot en Comú i la CUP es van abstenir.

Les ordenances fiscals aprovades ahir amb els vots de l’equip de govern comportaran un augment del 2% dels impostos i taxes que hauran de pagar els ciutadans d’acord amb l’Índex de Preus al Consum, I’IPC. Un canvi legislatiu en el càlcul de les plusvàlues comportarà 400 mil euros menys d’ingressos a l’Ajuntament, que es veu obligat a apujar l’IBI en un 3%. Olot en Comú va apostar per l’abstenció pel que fa a les ordenances fiscals, i va reconèixer l’esforç de negociació que ha tingut l’equip de govern, incorporant algunes de les seves propostes. La CUP, que també va abstenir-se, defensa que les ordenances haurien de garantir que qui té més recursos paga més. Per Esquerra, la pujada de l’IBI no és acceptable i i va votar-hi en contra. Tot i la puja de les taxes es mantenen les bonificacions a famílies monoparentals i aturats i se n’afegeixen d’altres, com ara la bonificació de l’IBI als comerços emblemàtics de la ciutat, a la pagesia o a l’entrada de vehicles i escombraries dels comerços afectats per les obres del Firal.