L’Ajuntament d’Olot aprova els pressupostos del 2018 amb els vots de l’equip de govern

El pressupost de 2018 de l’Ajuntament d’Olot va aprovar-se ahir amb els vots de l’equip de govern. Olot en Comú i la CUP van votar-hi en contra i Esquerra es va abstenir.

El ple municipal del mes d’octubre va començar amb la incorporació de Josep Maria Coma com a regidor del PDeCAT en substitució de Núria Fité, que va deixar la seva acta a la sessió del setembre.

Els números van centrar gran part del ple, que va durar més de quatre hores. L’equip de govern portava a aprovació els comptes de 2018, amb un pressupost consolidat de més de 35 milions d’euros, un 6,8% respecte l’anterior exercici. Augmenten significativament les partides d’atenció a les persones, especialment per l’obertura de la segona línia de la llar de Sant Miquel, i també serveis socials i ocupació. Tot això en detriment de la cultura, perquè torna a baixar el pressupost destinat a Festes del Tura i s’eliminen temporalment els premis literaris Ciutat d’Olot i les publicacions locals.

Pel que fa a inversions, la remodelació del Firal s’emporta gran part del pressupost, que puja fins a tres milions i mig. També preveu 150 mil euros d’inversió al Nucli Antic i Sant Miquel i accions com engegar un procés participatiu a la resta de barris, reurbanitzar la plaça del mig, fer millores a l’Escola d’Art o engegar un espai de coworking al centre de la ciutat.

Els comptes van aprovar-se únicament amb els vots favorables de l’equip de govern, del PDeCAT, Demòcrates i PSC. La resta de grups van coincidir a demanar més inversió als barris, en habitatge i recollida de residus. Olot en Comú, que va votar-hi en contra, va reclamar la necessitat de la piscina coberta i la segona biblioteca. Els regidors de la CUP, que van dir sentir-se dolguts per no haver pogut treballar els pressupostos amb més temps, van demanar uns pressupostos més socials.

Esquerra, de la seva banda, va assenyalar que no li agraden els pressupostos de l’any vinent, on hi troben a faltar més inversió d’acord amb el PAES i el Pla de Mobilitat i una aposta més important al Nucli Antic. Tot i així va abstenir-se, recordant la proposta de govern de concentració que els republicans van fer al darrer ple. Una oferta encara sense resposta per part de l’alcalde, que va mostrar-se molest per haver-la rebut al ple extraordinari de dimecres i no en una conversa prèvia.

x