El nou espai de serveis del volcà Montsacopa obre les portes a la ciutadania i als visitants d’Olot

Aquest divendres s’ha inaugurat el nou espai de serveis del volcà Montsacopa. Tot i el moment polític que viu Catalunya, l’alcalde, membres de l’equip de govern i alguns de l’oposició, han acompanyat la inauguració, que ha reunit desenes d’olotins i olotines a Sant Francesc.

El projecte dels arquitectes Mireia Torras i Pere Llimargas ja és una realitat. El volcà Montsacopa ja disposa d’un espai de restauració i el recinte del fort també presenta diverses millores. La intervenció no ha volgut ser massa intrusiva per la part més emblemàtica del fort, l’ermita de Sant Francesc.

El nou bar restaurant s’anomena El Fortí del volcà Montsacopa i començarà a funcionar a ple rendiment el cap de setmana que ve. Oferirà un servei de bar al llarg del dia i comptarà amb una carta de restaurant per dinar i sopar els caps de setmana i festius. L’actuació s’ha finançat amb fons provinents del Pla de Foment Turístic concedits per la Generalitat de Catalunya.

El nou espai de serveis ve precedit de tot un seguit de fases de restauració de la capella de Sant Francesc. Per exemple, la recuperació del rellotge de sol per part de l’olotí Francesc Clarà. Durant el cap de setmana s’ha pogut visitar les instal·lacions i conèixer la història de Sant Francesc en tres dimensions a través de la realitat virtual. Ara, caldrà veure la resposta de la ciutadania a aquest nou servei, el qual ha generat discrepàncies entre els grups de l’oposició.