Josep Maria Corominas manté el pacte de govern sense descartar nous escenaris

A Olot es manté encara la incògnita de què passarà amb el pacte de govern entre el PDECat i el PSC. En diverses ciutats catalanes els pactes ja s’han trencat i a Olot Esquerra Republicana va posar sobre la taula la possibilitat d’un govern de concentració independentista. Josep Maria Corominas n’ha parlat a Olot Televisió.

Dimecres al ple extraordinari convocat per aprovar una moció de rebuig al 155, la portaveu d’ERC Olot Anna Barnadas sorprenia l’equip de govern amb una oferta que podria ser el detonant de l’actual pacte entre el PDeCAT i el PSC a l’Ajuntament. Tot i que al ple de dijous l’alcalde d’Olot va mostrar-se molest per la manera com es va fer pública la proposta, sense una conversa prèvia, Corominas reconeix que ara per ara totes les opcions estan obertes.

Qui no ha volgut fer declaracions de moment és el portaveu del PSC Josep Guix. Representants del seu partit van participar ahir a la manifestació unionista de Barcelona, però en canvi els regidors olotins va votar a favor de la moció de rebuig a l’article 155 al darrer ple municipal.
Pel que fa a la CUP, manté que la seva voluntat seria que es trenqués el pacte de govern actual, però no es pronuncia sobre la possibilitat d’entrar al govern.

Notícies relacionades:
– El pacte de govern segueix vigent a Olot tot i les crítiques dels partits de l’oposició
– El PSC d’Olot valora positivament el pacte de govern amb el PDeCAT/DC dos anys després de l’inici del mandat