L’habitatge, el patrimoni i la convivència, les prioritats dels PIAM per transformar el nucli antic d’Olot

El Pla Integral d’Accions de Millora del nucli antic d’Olot es centrarà en potenciar l’habitatge, el patrimoni i la convivència. Després del procés participatiu i dels estudis impulsats per Paisaje Transversal, a partir d’ara i fins a finals d’any, es redactarà un programa de propostes. D’aquesta manera, el PIAM comença, definitivament, a caminar.

El Diagnòstic del PIAM es dóna per acabat. Fa quatre mesos va començar el procés participatiu i l’estudi sobre el nucli antic de la ciutat per detectar les seves mancances, però també les seves potencialitats. A través d’activitats i enquestes, s’han recollit més de 1.500 opinions per ajudar a transformar el barri. També s’hi han bolcat els representants dels partits polítics, persones involucrades en el teixit associatiu i els serveis tècnics del consistori.

Arran del diagnòstic, s’han definit tres línies de treball, que giren sobre els temes de l’habitatge, el patrimoni i la convivència. Ara comença la tercera fase del projecte, la d’Accions de Millora per començar a posar fil a l’agulla a les propostes recollides. D’aquí fins a finals d’any, es redactarà un programa de propostes i se n’escolliran dues per començar a transformar el barri a principis del 2018.

Notícies relacionades:
– Comença la primera activitat del procés participatiu per definir el Pla Integral d’Accions de Millora del nucli antic
– El barri de Sant Miquel realitza una desena de les 25 obres de millora previstes dins el Pla Integral de Millora