Centenars de persones dónen suport a Lluís Guinó en una concentració a Besalú

Aquest dijous al vespre la mobilització convocada per la Taula Per la Democràcia a les capitals de comarca s’ha traslladat al Prat de Sant Pere de Besalú. Més de tres-centes persones s’hi han concentrat a les set de la tarda per expressar el seu suport a l’alcalde de la vila comptal i Vicepresident Primer de la mesa del Parlament, Lluís Guinó, que havia de declarar avui al Tribunal Suprem.

Besalú i tota la Garrotxa han volgut fer costat aquest dijous al vespre a Lluís Guinó,  que declararà el proper dijous 9 de novembre al Tribunal Suprem després que el jutge hagi acceptat la petició dels advocats per poder preparar la defensa. La concentració, que estava convocada des d’aquest matí, ha coincidit amb la convocatòria de la Taula per la Democràcia de concentrar-se davant de tots els ajuntaments catalans per protestar contra la decisió de la Fiscalia d’enviar a presó al Vicepresident del Govern de la Generalitat Oriol Junqueras i vuit Consellers, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Santi Vila. Hi han participat diversos alcaldes garrotxins, com ara els de Sant Joan les Fonts, la Vall de Bianya, les Planes d’Hostoles, Santa Pau o la Vall d’en Bas i també regidors de totes les forces del ple d’Olot. Els representants de l’ANC de Besalú i Òmnium Garrotxa han llegit un manifest de rebuig a les decisions de la justícia espanyola i també han volgut traslladar públicament el seu suport als familiars de Lluís Guinó. Entre els centenars de persones de totes les edats que han assistit a la concentració, un sentiment comú, la indignació. Al final de la convocatòria s’han cantat els Segadors i s’han sentit crits de ‘llibertat’, ‘fora la justícia espanyola’ i ‘independència’.

Notícies relacionades:
– Diverses entitats esportives de la Garrotxa publiquen comunicats per denunciar l’empresonament dels consellers
– El polítics garrotxins denuncien l’empresonament dels consellers i el PDeCAT proposa una llista única pel 21-D

x