El Parc Natural de la Zona Volcànica no pot tramitar la contractació de la seva brigada per la intervenció de les administracions catalanes

La intervenció de Catalunya per part del govern espanyol mitjançant l’article 155 de la Constitució afecta a diferents àmbits de treball del país, més enllà de les institucions polítiques. És el cas del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que de moment té aturada la contractació de tres treballadors per a la seva brigada de cara al 2018.

Durant aquest 2017 el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha pogut disposar d’una brigada de tres persones per a diferents actuacions a realitzar en l’espai protegit. Però ara mateix no està assegurada la continuïtat de la brigada de cara a l’any vinent: el motiu és la intervenció de les finances de la Generalitat per part del ministeri d’Hisenda i la mateixa afectació a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Això fa que els expedients que s’haurien de tramitar en aquests moment per contractar els treballs de la brigada al gener han quedat suspesos. De totes maneres, el Parc Natural de la Zona Volcànica encara té autonomia per seguir funcionant amb certa normalitat.

La suspensió dels tràmits per contractar la brigada per l’any 2018 afecta en aquests moments als tres integrants del cos, que desenvolupaven tasques de manteniment al Parc. A més, els treballadors ajudaven a les diferents brigades municipals integrades dins l’espai protegit en actuacions col•laboratives per garantir l’eficiència de les accions.

Notícies relacionades:
– Euram i el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat firmen un conveni en relació al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa