El Suprem suspèn les declaracions de Forcadell i els membres de la mesa, entre ells Lluís Guinó, fins dijous vinent, el 9-N

Finalment la declaració del vicepresident primer del Parlament i alcalde de Besalú, Lluís Guinó, s’han suspès i s’han ajornat una setmana, fins dijous vinent. El jutge del Tribunal Suprem ha acceptat la petició dels advocats de suspendre-la i així tenir més temps per preparar la defensa dels membres de la mesa que van rebre la citació ahir al matí. Se’ls imposa, això sí, vigilància policial fins el proper dijous a petició de la Fiscalia. Una mesura que comporta estar localitzables al seu telèfon personal en tot moment.

Arran de la querella presentada per la Fiscalia General de l’Estat, avui havien de declarar juntament amb Guinó, la presidenta Carme Forcadell, i els membres de la mesa Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet. Estan acusats de rebel·lió, sedició i marvesació, considerats delictes greus que podrien comportar-los penes de fins a trenta anys de presó.
Qui sí ha declarat avui han estat alguns dels consellers cessats del Govern i el vicepresident Oriol Junqueras, a l’Audiència Nacional. Quatre Consellers i el President Puigdemont volen fer-ho per videoconferència des de Bèlgica i a l’espera que es resolgui la petició, la Fiscalia demanarà una ordre de detenció internacional contra ells. L’advocat de Guinó ha dit que el fet que el President Puigdemont no hagi anat a declarar pot perjudicar a la resta d’encausats.

Avui a les set del vespre hi ha convocada una concentració al Prat de Sant Pere de Besalú, de suport a l’alcalde del municipi. Dimarts també es va conèixer la destitució de l’olotí Lluís Juncà, nomenat fa poc més d’una setmana com a Secretari de Vicepresidència.

Notícies relacionades:
– El Tribunal Suprem instruirà la querella interposada per la fiscalia de l’Estat a Lluís Guinó i la mesa del parlament en motiu del referèndum

x