Diverses entitats esportives de la Garrotxa publiquen comunicats per denunciar l’empresonament dels consellers

Des d’ahir al vespre les mostres de suport als vuit consellers empresonats també han arribat des de la Garrotxa. Moltes persones a títol personal ho han fet i s’han afegit també entitats, moltes d’elles esportives.

El Club Escola de Futbol Bosc de Tosca ha publicat un comunicat aquest divendres al matí on lamenta els empresonaments del vicepresident Oriol Junqueras i els consellers i comunica la seva solidaritat amb els afectats i els seus familiars. La junta de l’entitat, que és qui firma el comunicat, vol expressar així que actuacions com la que s’ha viscut van en contra la llibertat d’expressió i la democràcia i no contribueixen a crear diàleg i al respecte que han defensat, diuen, com a entitat.

En una línia semblant s’ha pronunciat el Club Bàsquet Olot. A l’emissiva enviada des del compte de Twitter volen manifestar públicament el rebuig i disconformitat per les mesures judicials que s’han pres. Des de l’entitat expressen el suport als afectats i a les seves famílies i es posicionen a favor de la defensa de les llibertats i els valors democràtics.

La Unió Esportiva Castellfollit també rebutja públicament l’empresonament de polítics del Govern català. Consideren que és un atac gravíssim a la democràcia i als drets bàsics. Van més enllà i denuncien una judicialització de la política. Conclouen dient que l’entitat considera que aquestes actuacions no contribueixen a millorar la situació actual ni al diàleg i al respecte que sempre ha defensat l’entitat.

La Unió Esportiva Olot també es va pronunciar. En aquest cas ho va fer ahir via el seu compte de Twitter amb dues piulades. A la primera es reafirmen amb els valors de la llibertat d’expressió, els drets democràtics i la tolerància zero a la violència. I, després, en van publicar un segon on també es demana l’alliberament de tots els presos polítics de les institucions catalanes i de les entitats de la nostra societat.

Notícies relacionades:
– El polítics garrotxins denuncien l’empresonament dels consellers i el PDeCAT proposa una llista única pel 21-D
– Centenars de persones dónen suport a Lluís Guinó en una concentració a Besalú

x