El polítics garrotxins denuncien l’empresonament dels consellers i el PDeCAT proposa una llista única pel 21-D

Els representants polítics de la Garrotxa també s’han pronunciat davant l’ingrés a presó del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i set consellers. Tots han coincidir en dir que la mesura és desproporcionada. Els partits independentistes, PDeCAT, ERC i la CUP, creuen que cal concentrar les forces per guanyar les eleccions del 21-D i apunten a buscar estratègies pacífiques però més condundents.

El president comarcal del PDeCAT, David Coromina, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que “hem de buscar, entre tot i junts, fer accions que realment portin a fer caure aquest estat espanyol”. El president comarcal d’ERC i alcalde de Santa Pau, Pep Companys, s’ha manifestat en la mateixa línia i ha afegit que “hem de fer un pas més enllà perquè amb encartellades no guanyarem. Nosaltres no volíem unes eleccions però ens veiem forçats i és l’arma que tenim, omplir les urnes a favor del ‘sí’. Això no seran unes eleccions normals”.

El primer secretari del PSC a la Garrotxa, Albert Bramon, considera que “la mesura és desproporcionada aquesta mesura cautelar i no ajudarà gens a resoldre un conflicte que tenim obert i que ens està fent mal a tots. No haguéssim hagut d’arribar mai en aquesta situació i des dels socialistes hem fet el que hem pogut per no arribar-hi”.

Xevi Garcia, d’Olot en Comú, ha concretat que “volent judicialitzar la política és impossible i és un error del govern que tenim”.

La CUP ha explicat que l’empresonament de càrrecs escollits democràticament és una mostra més de la demofòbia de l’estat espanyol. Els cupaires creuen que cal construir un front, no només en clau electoral, per reivindicar la república i la llibertat. En aquest sentit ha fet una crida a la vaga general que la Intersindical ha convocat pel proper vuit de novembre.

David Coromina, del PDeCAT, ha afegit que “l’única manera que podem ajudar els consellers és fer una candidatura potent i única perquè puguem guanyar”.

Notícies relacionades:
– Diverses entitats esportives de la Garrotxa publiquen comunicats per denunciar l’empresonament dels consellers
– Centenars de persones dónen suport a Lluís Guinó en una concentració a Besalú

x