El Festival Lluèrnia decideix cancel·lar la totalitat de la programació en senyal de protesta per la repressió de l’estat espanyol

L’organització del festival del foc i la llum, Lluèrnia, ha decidit suspendre la totalitat del programa d’aquest 2017. A través de les xarxes socials del Festival i per missatgeria mòbil s’ha informat a la ciutadania de la cancel·lació del festival. La pàgina web del festival www.lluernia.cat també recull el comunicat que informa de l’anulació de la programació.

L’organització convida als ciutadans el 10 de novembre de 2018 per poder tornar a gaudir del festival. També convoca la gent aquest divendres dia 10 “En senyal de protesta per la repressió i per exigir l’alliberament d’aquells que són  injustament a la presó, us convidem a encendre pacíficament els carrers de la ciutat col·locant espelmes als balcons, finestres i aparadors, i especialment en els llocs on pensàvem ubicar les instal·lacions de Lluèrnia 2017. Tots els que hi vulgueu participar ens trobarem a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Major d’Olot”.

Aquest és el comunicat que s’ha compartit a través de missatgeria mòbil:

“Amics i amigues,
Lluèrnia, festival del foc i de la llum, programat pel dissabte dia 11 i la seva Fumarola els dies previs, no es celebrarà aquest any 2017. En el text de presentació del nostre programa diem que el festival vol apoderar-se del carrer per fer-ne l’espai de trobada, de festa i de reivindicació, l’espai per emocionar i transmetre l’art i la cultura. Diem que els carrers seran sempre nostres i com que ho son, en aquest moments excepcionals que viu el nostre país, els carrers han d’acollir i transmetre el crit de llibertat, el testimoni de la lluita pacífica i el compromís de molts ciutadans i ciutadanes que, a la mateixa hora que teníem previst encendre els carrers d’Olot, es manifestaran a Barcelona. Molts dels artistes participants, voluntaris, organitzadors, olotins i visitants optarem per exercir de ciutadans lliures i solidaris i ocuparem els carrers amb la llum i el foc de la nostra dignitat.
Per tot això us emplacem, l’any vinent, el dissabte 10 de novembre de 2018, en la que ben segur serà el Lluèrnia més lliure, brillant i calorós de la nostra història.
Aquest divendres dia 10, en senyal de protesta per la repressió que estem patint i per exigir l’alliberament d’aquells que són injustament a la presó, us convidem a encendre pacíficament els carrers de la ciutat col·locant espelmes als balcons, finestres i aparadors, i especialment en els llocs on pensàvem ubicar les instal·lacions de Lluèrnia 2017. Tots els que hi vulgueu participar ens trobarem a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Major d’Olot. No cal dir que la decisió és extraordinàriament dolorosa per a tots però estem segurs de la vostra comprensió en aquest moments tant difícils. Molta llum i foc per a tothom! Lluèrnia, festival del foc i de la llum”.

Aquest és el comunicat que s’ha emès a Facebook:

“Amb gran tristesa, però amb tot el convenciment i fermesa, us comuniquem que pel fet de coincidir el Lluèrnia 2017 amb la concentració convocada a Barcelona el mateix dia i a la mateixa hora suspenem el festival. Us convoquem a l’acte de protesta que farem divendres 10, a 2/4 de 8 del vespre, a la plaça Major d’Olot”.