El PDeCAT posa en mans dels seus associats el futur del pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament d’Olot

Els associats del PDeCAT d’Olot i la Garrotxa debatran dimecres el futur del pacte de govern amb el partit dels socialistes a l’ajuntament de la cuitat. Aquesta setmana, entre dimecres al vespre i dijous, es donarà a conèixer la decisió. Els membres de l’equip de govern del PDeCAT es mostren satisfets amb el pacte, però assenyalen que el posicionament del PSC i el PSOE, sobretot arran de les detencions dels consellers cessats, els resulta incòmode. Tot i això, asseguren que es prendrà una decisió pensant en Olot i en garantir els projectes de ciutat impulsats fins ara.

El dubte planava des de feia molts dies i la pregunta s’havia traslladat constantment a l’alcalde, Josep Maria Corominas, i a tots els regidors de l’equip de govern d’Olot. Finalment el PDeCAT traslladarà als seus associats si s’ha de mantenir el pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament d’Olot. Ho farà aquest proper dimecres, dia que estan convocats els associats d’Olot i de la Garrotxa. La data no s’ha escollit de manera aleatòria. Coincideix amb l’últim dia per tancar les llistes per les eleccions del 21 de desembre. Aquest dissabte el regidor Estanis Vayreda ho ha fet públic amb una piulada al seu compte personal de Twitter.

Els dubtes sobre la continuïtat o no amb el pacte amb els socialistes és un dubte instal·lat en el sí del PDeCAT des de fa setmanes. Tot i que els regidors del partit sempre han valorat positivament l’aliança amb els regidors socialistes, el posicionament del PSC davant el procés català ha provocat un mar de dubtes que en moltes poblacions, com per exemple a Girona, hagi acabat per trencar relacions. Fa justament una setmana l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, reconeixia a OLOT TELEVISIÓ durant la inauguració del nou espai de serveis del volcà Montsacopa que “totes les opcions estan obertes”. Així doncs seran els associats al PDeCAT que decidiran el futur del govern d’Olot.

x