La proclamació de l’Hereu i la Pubilla d’Olot i la Garrotxa es reivindica com un acte de defensa de la cultura catalana

La proclamació de l’Hereu i la Pubilla de la Garrotxa, que organitza el Centre d’Iniciatives Turístques d’Olot (CIT Olot) i que aquest 2017 arriba la 43a edició i ho fa reivindicant-se com un acte de defensa de les tradicions catalanes. Aquest dissabte al vespre l’Ajuntament d’Olot ha fet la recepció de tots els candidats i candidates dels barris d’Olot i pobles de la Garrotxa, en una trobada que dona el tret de sortida a la nit de la proclamació que es farà al restaurant La Deu amb més de 700 persones inscrites al sopar i en directe per OLOT TELEVISIÓ.

Enguany i per primera vegada hi ha peritat entre hereus i pubilles. Són un total de 50 representants, 25 nois i 25 noies, un fet que no s’havia produït mai fins ara des que els hereus es van incloure a la proclamació, ara fa vuit anys. Aquest vespre l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha rebut als joves a la sala de plens. Corominas ha fet un parlament totalment reivindicatiu i polític. De fet ha justificat que sigui així “pel moment que viu el país i per l’empresonament dels consellers” del Govern de Catalunya. L’alcalde ha posat de relleu la figura de l’hereu i la pubilla i ha ressaltat la importància que els joves s’involucrin amb el pubillatge, una tradició que a la Garrotxa està molt arrelada gràcies a la tasca que fa el CIT i la feina dels barris d’Olot i pobles de la Garrotxa.

La festa continuarà aquesta nit, a partir de les 21h, en el marc de la Proclamació de l’Hereu i la Pubilla d’Olot i de la Garrotxa, que per tercer any consecutiu s’emetrà en directe per Olot Televisió, a partir de les onze de la nit. Està previst assisteixin al sopar més de 700 persones, una xifra sensiblement més alta que l’any passat, segons el CIT d’Olot. Es preveu que pels voltants de la mitjanit es coneguin els nous representants locals i comarcals. Serà just després de l’espectacle de playback ‘Volcanisme musical’, fet per persones arribades majoritàriament del poble de Santa Pau. Els nous Hereus i Pubilles seran escollits a partir d’una votació dels representants dels pobles de la Garrotxa i barris d’Olot i agafaran el relleu de Nuri Marguí i Gil Danés, Pubilla i Hereu d’Olot, i Janina Romero i Joan Pons, Pubilla i Hereu de la Garrotxa.