Sant Jaume de Llierca celebra una castanyada popular de caire reivindicatiu a la plaça de l’Església

Sant Jaume de Llierca va gaudir de la castanyada el divendre,s a la plaça de l’Església, en una celebració que, com va explicar l’alcalde Jordi Cargol, mostra que per molt que l’actualitat política sigui la que és, les tradicions són les que fan fortes el poble català.

Les tradicions es mantenen als municipis garrotxins. Són, juntament amb la cultura i la gent, la força del poble català. És el que diferencia els diversos pobles: les sardanes, els castellers i les castanyes. Formen part de la identitat catalana i, tot i el caire polític que va tenir, en un principi, la celebració, la resta de l’acte es va celebrar amb tranquil·litat. Gent d’edats ben diverses es van aplegar per segon any a la plaça de l’Església per passar una bona estona amb els seus veïns al voltant d’una bossa de castanyes. Una celebració que va servir per reivindicar la cultura catalana.