Joan Riera, de Sant Roc, i Nora Murlà, de Pequín, són els nous Hereu i Pubilla d’Olot 2017

Olot ha escollit aquesta nit el nou hereu i pubilla de la ciutat a partir dels vots dels representants dels pobles i barris. Joan Riera José, del barri de Sant Roc, ha estat escollit Hereu d’Olot 2017 i Nora Murlà Vilarrasa, del barri de Pequín, l’han escollit Pubilla d’Olot 2017. L’acte s’ha celebrat al restaurant La Deu d’Olot que aquest any ha acollit a més de 700 persones, una xifra sensiblement superior a la de l’any passat. La 43a edició de la proclamació ha tingut un caràcter totalment reivindicatiu. El programa es pot veure a l’OTV a la carta.

Els parlaments que s’han fet han denunciat l’empresonament dels consellers del Govern de Catalunya i de les entitats sobiranistes. El president del CIT d’Olot, Josep Andrés, ha llegit un text que han consensuat tota la junta i on concretava que “la proclamació de l’Hereu i la Pubilla és un acte que té per objectiu honrar dues figures tradicionals que havien existit a Catalunya durant els segles XVIII i XIX. A partir de la meitat del segle XX i fins als nostres dies el pubillatge és una aposta per la tradició que posa en valor els joves del nostre país en un context festiu” i en aquesta línia ha afegit que “l’acte d’avui té més sentit que mai. L’organitzem juntament amb els barris d’Olot i pobles de la Garrotxa per contribuir a preservar i reivindicar una tradició molt arrelada al nostre país, Catalunya”. Andrés ha conclòs dient que “ens afegim a la reivindicació de la societat catalana i de tantes associacions per exigir l’alliberament dels presos polítics i per reclamar democràcia i diàleg”.

En el seu comiat, la pubilla i l’hereu d’Olot sortint, Nuri Marguí i Gil Danés, han fet un comiat també reivindicatiu on han defensat la figura del pubillatge a Catalunya. Marguí i Danés van acabar el seu discurs denunciant els fets ocorreguts amb l’empresonament dels consellers del Govern i dels Jordis dient que “estem vivint coses que mai ens hauríem imaginat en un estat democràtic, però no podem perdre la força i l’alegria”. Nuri Marguí a més va voler homenatjar precisament “a les persones que per complir el mandat de les urnes estan empresonats lluny de les seves famílies” i acte seguit el públic va cridar “llibertat”. La pubilla va concloure dient que el què està passant “és una dictadura”. Al mateix temps han repassat les anècdotes d’aquest últim any i han valorat molt positivament l’experiència.