La Garrotxa escull els seus hereus i pubilles en la proclamació més reivindicativa

Joan Riera José del barri de Sant Roc i Nora Murlà Vilarrasa són l’hereu i la pubilla d’Olot i Laia Colomer i Gerard Plujà, de les Preses i la Canya, són els nous representants de la Garrotxa. Van escollir-se dissabte a la nit a l’acte de proclamació, marcat especialment per l’actualitat política. Van assistir-hi més de 700 persones i es va poder seguir en directe per Olot Televisió.

La 43a edició de la proclamació dels hereus i les pubilles d’Olot i la Garrotxa, que es va celebrar dissabte a la nit al restaurant la Deu d’Olot davant de més de 700 persones, va tenir un caràcter marcadament reivindicatiu. Durant el sopar es van sentir crits de ‘llibertat’ i als parlaments es va fer referència a l’empresonament de part del govern català i dels líders d’ANC i Òmnium. El president del Centre d’Iniciatives Turístiques,  l’entitat organitzadora, va assenyalar que l’acte de la proclamació, tota una reivindicació de la cultura catalana, té més sentit que mai.

En el seu parlament el president del Consell Comarcal de la Garrotxa i alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, va ser molt contundent, exigint que tots els empresonats puguin tornar a casa.  Els hereus i pubilles sortints també van fer discursos de comiat emotius, recordant anècdotes i moments viscuts durant aquest any i agraïnt el suport del CIT. Van fer-ho, també, amb un to de denúncia per la situació política de Catalunya.

Després de la desfilada de tots els candidats, 25 hereus i 25 pubilles, va arribar el moment del relleu, amb la proclamació dels nous representants d’Olot i la Garrotxa en el món del pubillatge. A la capital garrotxina, els escollits van ser Joan Riera José del barri de Sant Roc i Nora Murlà Vilarrasa del barri de Pequín, que va mostrar-se feliç de poder ser la primera pubilla d’Olot de la República Catalana. Finalment, Laia Colomer de Les Preses i Gerard Plujà de la Canya van proclamar-se pubilla i l’hereu de la Garrotxa 2017.

L’acte va comptar amb la presència de l’hereu l’Hereu i la Pubilla de Catalunya, Èric Parcerisa, de Valldan, i Anna Montraveta, de Solsona. Fins a 15 mil espectadors van seguir la proclamació en directe per Olot Televisió.

x