La CNT i la CGT donen llibertat als seus afiliats per secundar la vaga general del 8 d’octubre tot i no convocar la jornada

La Intersindical CSC ha convocat una nova vaga general per aquest dimecres. A la Garrotxa, la jornada no serà secundada per altres sindicats, malgrat que la CNT i la CGT ha donat llibertat als seus afiliats per a participar-hi. A més, les dues organitzacions sí que fan una crida a mobilitzar-se amb els Comitès de Defensa de la República.

La Vaga General del passat 3 d’octubre va tenir un seguiment massiu arreu de Catalunya, motivada per la situació política. Ara s’ha programat una nova jornada d’aturada per aquest dimecres, convocada només per la Intersindical CSC, que ha fet l’anunci sense el suport de la resta de sindicats, al considerar que no s’han seguit els procediments habituals per secundar-la. Això si, els sindicats CNT i CGT han decidit en assemblea donar llibertat de participació als seus afiliats. A més, envien un missatge de tranquil•litat a tots aquells treballadors que vulguin fer vaga perquè no pot tenir efectes jurídics a nivell individual.

Respecte el fons de la vaga, el sindicat considera que hi ha motius suficients per a participar en la jornada: la nova república ajudaria a complir amb uns requisits necessaris pels drets laborals, i que podrien donar un marc nou en la relació entre patronals i sindicats. Però volen desmarcar-se del que s’anomena com a ‘aturada de país’, que no compleix cap requisit dins l’ordenament jurídic.

La de demà serà la segona vaga general que viurà el país en poc més d’un mes.