Les obres del vial peatonal de Santa Pau que unirà Can Blanc amb el volcà Santa Margarida començaran al gener

Les obres del vial de Santa Pau que unirà Can Blanc amb el Volcà Santa Margarida començaran al gener. La setmana passada es va adjudicar aquesta actuació, que es preveu que utilitzin vianants i ciclistes. Es preveu que abans de l’estiu pugui entrar ja en servei.

Durant els mesos de més afluència turística a la Garrotxa, la carretera de Santa Pau s’omple de vianants que transiten per la via per accedir a alguns dels indrets més destacats del Parc Natural de la Zona Volcànica. Això compromet la seguretat viària de la zona, i des de fa mesos s’ha reivindicat la construcció d’un camí o vial per absorbir els nombrosos vianants i ciclistes que vénen a l’espai. La setmana passada va finalitzar el darrer tràmit per fer el vial, quan el Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar les obres de construcció per un import de 654.000 euros. El camí connectarà la urbanització de Can Blanc i el volcà Santa Margarida.

Les obres s’iniciaran el mes de gener, i tenen un termini d’execució previst de sis mesos: per tant, al juny ja podria entrar en servei. El traçat tindrà tres quilòmetres de longitud i tres metres d’amplada, i comptarà amb un paviment de terra sòlida. També s’habilitaran diversos espais d’estada amb elements de mobiliari urbà, i sistemes de seguretat durant tot el vial.