La gran majoria de les administracions públiques garrotxines segueixen la vaga

La gran majoria de les administracions públiques de la Garrotxa es troben avui tancades al públic. Diversos ajuntaments han anunciat a través de les xarxes socials l’aturada de la seva activitat o l’oferiment de serveis mínims. El Consell Comarcal de la Garrotxa tampoc ha obert les seves portes.

Tancades, o en serveis mínims: aquest és l’estat de la majoria de les administracions públiques de la Garrotxa. Pel que fa als ajuntaments, molts ja van anunciar a les xarxes socials que avui tancaven les seves portes, com és el cas dels consistoris de Montagut i Oix, Sant Jaume de Llierca, Besalú o Castellfollit de la Roca: la gran majoria dels veïns dels 21 pobles garrotxins no han pogut fer tràmits als edificis municipals. Hi han altres que han optat per fer serveis mínims, com Sant Joan les Fonts, Les Preses o Sant Feliu de Pallerols. És la mateixa fórmula que ha fet servir el Consell Comarcal per mostrar la seva adhesió amb la protesta: avui només es podien fer gestions de registre al centre garrotxí. Pel que fa als serveis municipals que ofereix cada municipi, depenien de si els consistoris adoptaven la decisió de tancar o obrir de forma parcial. Així, avui no s’ha pogut accedir a la Biblioteca Marià Vayreda, que ha seguit el mateix exemple de l’ens del qual depèn, l’Ajuntament d’Olot.

x