Una especialista restaura les més de 1.500 fotografies del fons Àngel Noguera a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Una especialista de la restauració i conservació d’imatges ha passat les últimes setmanes a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Laura Covarsí ha restaurat més de 1.500 fotografies del fons Àngel Noguera. Unes instantànies fetes a partir del 1940.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa ha acollit les últimes setmanes una especialista en conservació i restauració d’imatges. Laura Covarsí s’ha encarregat de restaurar més de 1.500 fotografies del fons Àngel Noguera, per tal de posar-les a disposició de l’arxiu garrotxí. La seva tasca ha consistit en netejar negatius d’escenes quotidianes de mitjans de segle XX amb productes poc agressius.

L’ofici de restaurador d’imatges no és gens comú al país, tot i que la demanda és alta, ja que conservar les fotografies antigues amb garanties és un procés complex. Un cop netejats els negatius, s’estabilitzen els materials per conservar-los correctament amb una temperatura i una humitat concretes. Les imatges també s’han pogut digitalitzar i en les pròximes setmanes es podran veure a imatgesgarrotxa.olot.cat

x