Seguiment majoritari de la vaga als centres educatius de la Garrotxa

A diferència d’altres àmbits, el seguiment de la vaga ha estat generalitzat a les escoles, instituts i llars d’infants públics de la comarca, on gairebé no hi ha hagut alumnes. S’han ofert serveis mínims tal com havia decretat el Departament d’Ensenyament.

Pocs minuts abans de les nou del matí la imatge a l’entrada de l’escola Malagrida d’Olot era ben diferent de l’habitual. Portes tancades, cap alumne, i un cartell amb la paraula DEMOCRÀCIA feien pensar que el seguiment de l’aturada, a la qual s’ha sumat el sindicat majoritari de mestres, l’USTEC, seria gairebé total. Igual que la resta d’escoles públiques i llars d’infants de la comarca, el Malagrida ha garantit els serveis mínims i finalment hi ha hagut un sol alumne. En canvi a l’escola Pia, centre concertat, la majoria de mestres han anat a treballar i només ha secundat la vaga un 30% de la plantilla. Pel que fa als alumnes, el 80% no ha anat a classe.
Els instituts públics d’Olot i Besalú ja van fer arribar un comunicat a les famílies, que també està penjat a les seves pàgines web, on avisaven que no es podran fer classes amb normalitat amb motiu de la vaga. A l’Escola d’Art, l’únic centre amb graus universitaris, només hi ha hagut una vintena d’alumnes a les aules i el nombre de professors necessari per oferir serveis mínims.

x