Unes tres mil persones es concentren a Olot per demanar l’alliberament dels polítics empresonats

La jornada de vaga d’aquest dimecres ha culminat amb una concentarció de protesta convocada a les sis de la tarda davant els ajuntaments de les capitals de comarca. A Olot, hi han assistit unes tres mil persones i s’ha llegit una manifest per demanar la llibertat dels presos polítics.

Més de tres mil garrotxins s’han concentrat aquest vespre al Firalet, davant de Can Joanetes, per demanar l’alliberament del vicepresident Oriol Junqueras, els set consellers cessats i els líders d’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats per la justícia espanyola. L’alcalde d’Olot, com a vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Núria Torres i Josep Ferrés d’Òmnium i ANC i una representant de l’Assemblea en Defensa de la Llibertat a la Garrotxa han llegit un manifest conjunt. Entre aplaudiments, s’ha tingut un record pels membres del govern català empresonats i també pels que es troben en aquest moment a Brussel·les.

També hi ha hagut paraules d’agraïment per a tots els garrotxins presents i pels que han participat a les mobilitzacions de la vaga general d’avui, que ha estat, també, una aturada com a protesta per la situació política del país. Han assistit a l’acte representants polítics i alcaldes de diferents poblacions de la Garrotxa, però cap membre del PSC d’Olot. Al final s’han cantat els Segadors i s’ha enviat un missatge de suport a Lluís Guinó, alcalde de Besalú i vicepresident de la mesa del Parlament, que declara demà al Tribunal Suprem.