Olot Televisió entrevista el coordinador del 9N tres anys després de la consulta sobre la independència

Aquest dijous és 9 de novembre i fa tres anys d’un fet clau, la celebració de la consulta del 9N. Olot Televisió ha entrevistat l’olotí que va ser coordinador de la jornada, l’advocat olotí Joan Cañada, que ha parlat de com ho va viure, de la situació política actual i també del fet que antics membres d’Unió Democràtica, partit del qual formava part, s’hagin integrat a la llista del PSC pel 21D.

El 9 de novembre de 2014 es va preguntar per primera vegada als catalans sobre la independència de Catalunya. Va ser en una consulta no vinculant on van participar més de dos milions de persones amb el 80% dels vots a favor del SÍ. Un resultat que ha marcat l’evolució del procés independentista fins a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Una de les persones que va implicar-se més directament en la organització de la consulta del 9N va ser l’advocat olotí Joan Cañada, que en aquell moment era el màxim dirigent d’Unió Democràtica a la Garrotxa.

Tres anys després, davant una situació política molt més complexa i la convocatòria d’eleccions autonòmiques pel 21D, Cañada creu que calia unir forces en una llista unitària. D’altra banda Cañada s’ha mostrat crític amb els exmembres d’Unió Democràtica Ramon Espadalé, exconseller d’Interior, i Montse Surroca, representant gironina del partit, per haver-se integrat a les llistes del PSC a les properes eleccions. L’olotí, que forma part del col·lectiu Advocats pel dret de Defensa, que dóna suport a les persones investigades per col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre, descarta per ara tornar a la primera línia política.

x