El jutge del Tribunal Suprem imposa una fiança de 25.000 euros a l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha imposat als quatre membres de la mesa del Parlament, Lluís Guinó, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet, una fiança de 25.000 euros i tenen una setmana per abonar-la.  Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, el jutge el deixa en llibertat sense mesures cautelars.

La petició de presó de la fiscalia era de presó incondicional per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Guinó, Corominas, Simó. Finalment el jutge Llarena ha ordenat presó sota fiança de 150.000 euros per la presidenta del Parlament però això no l’esgrimeix d’entrar a la presó de dones d’Alcalà-Meco.

Tots sis han declarat davant el Tribunal Suprem, investigats per un delicte de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Tots han afirmat que han acatat l’aplicació de l’article 155 i que la declaració d’independència que va fer el Parlament el passat 27 d’octubre només va tenir un caràcter simbòlic. Semblaria que aquest posicionament hauria facilitat que el jutge hagi rebaixat la petició de la fiscalia.

Una declaració llarga, que ha començat al matí
La presidenta i la mesa del Parlament declaren avui al Tribunal Suprem, investigats per delictes de rebel·lió sedició i malversació i facilitar la declaració d’independència el 27 d’octubre. Carme Forcadell ha estat la primera en declarar, mentre que l’alcalde de Besalú, que n’és el vicepresident, ha comparegut a quarts de 2 del migdia. Aquest dimecres a la matinada, uns 35 veïns han sortit de Besalú amb autocar per donar suport a Guinó a Madrid.

Passades les 9 del matí han arribat la presidenta i i els membres de la Mesa del Parlament al Tribunal Suprem de Madrid. Estaven citats a declarar avui, després que s’ajornés la compareixença la setmana passada a petició dels advocats de la defensa. Es tracta de Carme Forcadell i de Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i del vicepresident de la mesa i alcalde de Besalú, Lluís Guinó. Han estat rebuts amb crits de suport de “no esteu sols”, mentre que d’altres, també els han escridassat amb proclames a favor de la unitat d’Espanya.

Tots ells estan sent investigats per delictes de rebel·lió, sedició i malversació i haver facilitat que el Parlament fes la declaració d’independència el 27 d’octubre. La fiscalia podria demanar presó incondicional per a Forcadell i els cinc membres de la mesa, com va fer amb els consellers del govern la setmana passada a l’Audiència Nacional. Tot i així, no es descarta la possibilitat de fiances, si els membres de la mesa es desmarquen del procés.

x