La restauració del pont del Llierca de Tortellà i els seus accessos finalitza aquest novembre

Durant aquest mes de novembre Tortellà està executant la segona fase dels treballs d’adequació del pont del Llierca. Així, es completarà la neteja i la restauració de la infraestructura, a més dels diferents accessos per arribar fins al riu.

El pont del Llierca acaba el seu rentat de cara: la infraestructura és un dels monuments més característics de l’Alta Garrotxa, però necessitava una restauració. Durant aquest 2017, Tortellà hi ha dut a terme diferents actuacions, i ara està executant la darrera fase de les obres. Per una banda, retira la vegetació que malmet el pont de pedra, i repara les esquerdes ocasionades. D’altra banda, millora els accessos de la zona sud, després de solucionar el pas nord per arribar fins al riu.

La segona fase culminarà les obres del pont, s’acabarà aquest mateix novembre, i té un cost que ronda els 20.000 euros, amb una nombrosa aportació del Departament de Presidència i Monuments de la Diputació de Girona. Però al revés de la reforma plantejada en un inici, no inclou l’aixecament del nivell de les baranes per travessar el pont. El Servei de Monuments de la Diputació de Girona, ha descartat incloure cap element que distorsioni la infraestructura original.

Després d’aquesta millora, l’Ajuntament de Tortellà té previst actuar en els propers anys en el camí que va del municipi fins al pont del Llierca.